Web Analytics Made Easy - Statcounter

خودروهای خودران، وسایل نقلیه خودکاری هستند که محیط اطراف خود را به‌وسیله رادار و بینایی رایانه‌ای احساس می‌کنند. پژوهشگران ژاپنی در تلاش‌ هستند راه‌هایی برای بهبود امکانات این خودروها ارایه کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگذاری برنا، پژوهشگران در مرکز علوم اعصاب رایکِن (RIKEN Center for Brain Science) در ژاپن به راهی برای ساخت شبکه‌های عصبی مصنوعی دست یافتند که می‌تواند اشیا را دقیق‌تر و سریع‌تر تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمرکز این پژوهش بر حرکات چشمی ناخودآگاه است. این حرکات چشمی امکان تشخیص اشیا را برای ما فراهم می‌کنند. کاربرد این یافته‌ها در زمینه دید خودرویی (machine vision) است مثلاً تشخیص موانع مهمی را که در جاده‌ها وجود دارند برای خودروهای خودران آسان‌تر می‌کند.

باوجود اینکه در طول روز، مدام سر و چشم‌های خود را حرکت می‌دهیم، اشیا پیش چشمان ما تار یا غیرقابل تشخیص نمی‌شوند، حتی اگر اطلاعات واردشده به شبکیه چشمان مدام تغییر کند، باز هم این اتفاق نمی‌افتد. به احتمال زیاد آنچه باعث این ثبات ادراکی می‌شود، کپی‌های عصبی فرمان‌های حرکتی هستند. هر بار که ما حرکت می‌کنیم، این کپی‌ها به همه قسمت‌های مغز فرستاده می‌شوند و به مغز اجازه می‌دهند حرکات ما را گزارش کند و ادراک را ثابت نگه دارند.

براساس این پژوهش ممکن است حرکات چشم و کپی‌های آنها برای تشخیص پایدار اشیا هم به ما کمک کنند اما چگونگی روی‌دادن این اتفاق یک راز است.

پژوهشگران یک شبکه عصبی پیچشی (convolutional neural network) طراحی کردند که راه‌حلی برای این مشکل پیشنهاد می‌کنند. این شبکه عصبی پیچشی برای بهینه‌سازی طبقه‌بندی اشیا در یک صحنه بصری در حین حرکت چشم‌ها طراحی‌ شده است.

ابتدا، شبکه به نوعی طراحی شده بود که ۶۰ هزار تصویر سیاه و سفید را در ۱۰ دسته طبقه‌بندی کند؛ کارکرد شبکه با موفقیت همراه بود اما در هنگام آزمایش با تصاویر تغییریافته‌ای که به تقلید از ورودی‌های بصری تغییریافته طبیعی ساخته شده بودند، موفقیت این آزمایش بر پایه شانس قرار گرفت.

افزودن حرکات چشم و کپی‌های آن به مدل شبکه، این اجازه را به سیستم داد تا بر  اختلال در تصاویر بهتر فائق بیاید. از نظر پژوهشگران این دستاورد در دید خودرویی کاربرد خواهد داشت و از اشتباهات خطرناک پیشگیری می کند.

هرچقدر دید خودرویی بهتر باشد، احتمال کمتری وجود دارد که تغییرات پیکسلی باعث شوند یک خودروی خودران، نشان ایست را با چراغ روشنایی معابر اشتباه بگیرد یا پهپادهای نظامی، ساختمان بیمارستان را به‌عنوان دشمن شناسایی کنند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

منبع:ایرنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خودرو ژاپن علم و فناوری فناوری وسایل نقلیه تلاش محیط پیشرفت پژوهشگر تکنولوژی چشم حرکات خودکار بینایی بینا خودران حرکت اضافه خودرو های خودران خبر ژاپن حرکات چشم کپی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شاهرخی با بیان اینکه امروز مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان وارد شد گفت: این اشیا به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی، افزود: بخشی از اشیا این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیای مجموعه انتقالی، حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

شاهرخی، افزود: قدمت تعدادی از این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از آن بر می‌گردد که متعلق به تپه گاو کشی در اسفندقه جیرفت بوده و در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است.

کد خبر 6095625

دیگر خبرها

  • حرکات عجیب بایدن مقابل خبرنگاران سوژه رسانه‌ها شد
  • تصویر پوشش متفاوت دختران ایران در کنکور ۵۰ سال قبل | چند تست بزنید!
  • روایت مدیر تیم سپاهان از بانوان هوادار پرسپولیس؛ پرتاب سنگ و آب جوش، فحاشی و حرکات بسیار ناشایست
  • شب سیاه در لیگ دو فرانسه: مرسی سیتی! (عکس)
  • با بدن خود حرف بزنید (فیلم)
  • پافشاری اوکراین برای گرفتن پهپاد پیشرفته آمریکایی
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان