Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@06:04:22 GMT

سندرم خشکی چشم و درمان آن

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۰۴۸۵

سندرم خشکی چشم و درمان آن

در معاینه، دیدشان کامل بود اما غدد چربی لبه‌های پلک‌شان ورم داشت. با این که حجم اشک‌شان زیاد شده بود اما به‌دلیل اختلال لایه چربی اشک در معاینات انجام‌شده، کیفیت اشک خوب نبود. به ایشان توضیح دادم که مبتلا به خشکی چشم هستند و دلیل اصلی آن التهاب غدد چربی لبه پلکشان است که باعث می‌شود اشک به‌سرعت از سطح چشم بخار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قدم‌اول درمان رعایت بهداشت پلک‌هاست. مصرف مواد آرایشی باید کمتر شود و در صورت استفاده سریع‌تر پاک و شسته شو‌د. قبل از خواب باید پلک‌ها را با حوله گرم ماساژ داد و سپس با شامپوبچه لبه‌های پلک را شست.

برایشان اشک‌ مصنوعی نیز تجویز کردم. خوشبختانه سه ماه پس از پیگیری درمان علائم‌شان بهبود قابل‌توجهی پیدا کرده بود.

خشکی چشم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های چشمی است که از نظر تاثیر بر کیفیت زندگی اثری مشابه با بیماری‌های قلبی دارد. دو علت اصلی خشکی چشم کاهش تولید اشک در اثر افزایش سن یا بیماری‌های روماتیسمی و اختلال در کیفیت اشک تولیدی است.

لایه چربی موجود در سطح اشک از تبخیر زودهنگام اشک جلوگیری می‌کند. در اثر عوامل محیطی و ژنتیکی غدد اشک لبه پلک ممکن است دچار اختلال شده و علائم خشکی چشم مانند سوزش، اشک‌ریزش و احساس جسم خارجی در چشم ایجاد شود.

درمان خشکی چشم بسته به علت زمینه‌ای و شدت آن می‌تواند شامل رعایت بهداشت لبه پلک، ماساژ پلک‌ها، استفاده از شامپو بچه برای شست‌وشوی لبه پلک، اشک‌مصنوعی و قطره‌های ضد‌التهاب چشمی و استفاده از بخور برای افزایش رطوبت محیط داخلی منزل باشد. همچنین استفاده از عینک‌آفتابی می‌تواند از تبخیر اشک در اثر وزش باد جلوگیری کند.

با توجه به افزایش استفاده از نمایشگرهای الکتریکی مانند صفحه‌های گوشی موبایل توصیه می‌شود که در فواصل استفاده از موبایل با استراحت‌های کوتاه‌مدت علائم خشکی چشم را کاهش داد.

دکتر رضا میرشاهی - متخصص چشم/ روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خشکی چشم اشک مصنوعی خشکی چشم لبه پلک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۰۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین ویژگی امول ژل‌های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» که با حمایت بنیاد ملی علم ایران اجرا شده گفت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

وی افزود: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سو تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود. با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و گفت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.

کد خبر 6097135

دیگر خبرها

  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • غذای پزشکی تولید شد
  • تهیه «غذای پزشکی» از امول ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی
  • تهیه «غذای پزشکی» از ژل‌های حامل لیپاز پانکراسی 
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال