Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@09:02:06 GMT

عادتی که منجر به پیری چشم میشوند

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۷۷۷۹

برای جلوگیری از پیری زودرس چشم باید از یک سری عادت‌های روزمره دوری کرد. ناطقان: با بالا رفتن سن، چشم انسان کارایی و قدرتی که در جوانی داشته را از دست می دهد به همین دلیل است که بسیاری از افراد از سنین میانسالی اقدام به تهیه عینک می‌کنند.

عوامل زیادی در کارایی چشم پس از جوانی تاثیرگذار هستند همچنین رعایت نکردن یک سری عادت های بد، عمر چشم را کوتاه می‌کند و بعضا باعث کوری چشم افراد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۱. قرار گرفتن در معرض نور خورشید

نور خورشید اشعه های مضر بسیار زیادی دارد که تاثیرمنفی بر روی سلامت چشم ها می گذارند، این به معنی نگاه کردن مستقیم به خورشید نیست بلکه بازتاب های نور خورشید هم اشعه های ماورا بنفش را انعکاس می دهند که ضرر جدی برای چشم هستند. به همین دلیل پیشنهاد می شود که در روزهای آفتابی حتما از کلاه های لبه دار یا عینک های آفتابی استفاده مکرر شود.

۲. تغذیه مناسب

تغذیه بر روی سلامت چشم تاثیر مثبت و منفی دارد. خوردن غذا‌های فرآوری شده باعث التهاب چشم می‌شود و عمر آن را کوتاه می‌کند اما میوه و خوراکی‌های طبیعی تاثیر مثبت بر روی سلامت چشم‌ها دارد.

پلک زدن

۳. مرتب پلک بزنید

از خیره شدن مکرر به یک صفحه به خصوص صفحه های دیجیتال خودداری کنید. بهتر است پلک زدن‌های خود را در این زمان ها افزایش دهید تا استراحت چشم بیشتر شود.

۴. جوان نگه داشتن سلول‌های چشم

عاملی که باعث پیری چشم و ضعیف شدن آن می‌شود، سلول‌های چشمی هستند. در رژیم غذایی مناسب مانند مصرف انواع مواد پروتئینی طبیعی و ویتامین‌ها برای جوان نگه داشتن سلول‌های چشم، ضروری است.

لوازم آرایشی

۵. لوازم آرایشی و بهداشتی شیمیایی

در هنگام استفاده از انواع لوازم آرایشی و کرم های بهداشتی شیمیایی در نزدیکی چشم، آسیب های بسیار جدی به این عضو از بدن وارد  استفاده مکرر از لوازم آرایشی غیراستاندارد باعث از بین رفتن بینایی می شود.

۶. از استرس دوری کنید

چشم‌ها هزینه و جریمه استرس‌های ما را می‌دهند پس این یک لازمه است که تا حد امکان از تمام عواملی که ما را به سمت استرس می‌برند، دوری کنیم چرا که ممکن است در نهایت با استرس زیاد، توانایی چشم برای همیشه از کار بیفتد یا با حداقل برسد.

مالیدن چشم

۷. مالیدن چشم

مالیدن مکرر چشم‌ها می‌تواند باعث آسیب میکروواسکولار به رگ‌های خونی کوچک زیر پوست شود. این امر منجر به سیاهی و پف می‌شود. مالیدن چشم ها همچنین باعث پیری زودرس پوست اطراف چشم از جمله چین و چروک و افتادگی پلک می شود.

۸. دوری از مصرف سیگار

سیگار باعث ایجاد استرس اکسیداتیو بر روی بافت‌های سراسر بدن می‌شود. در چشم‌ها، نواحی مستعد این امر ناحیه مرکز شبکیه چشم و عدسی هستند. از نظر جراحان و پزشکان متخصص چشم، دود باعث تحریک ساختار‌های ظریف قرنیه می‌شود که این امر می‌تواند منجر به خشکی و قرمزی چشم شود.

۹. از  کم خوابی پرهیز کنید

اگر شب‌ها به اندازه کافی نخوابیم، می‌تواند روند پیری چشم را تسریع کند. این می‌تواند منجر به خونریزی در چشم‌ها و تاری دید شود. در دوره‌های طولانی با استراحت ناکافی، می‌توانیم رگ‌های خونی را به دلیل فشار چشم تجربه کنیم و به همین دلیل است که چشم باعث قرمز شدن و سوزش می‌شود.

معاینه چشم۱۰. مراجعه مرتب به چشم پزشک

این یک تصور اشتباه رایج است که شما فقط زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنید که متوجه مشکلی در بینایی خود می‌شوید. فراموش نکنید که سال به سال به یک پزشک معالج چشم مراجعه کنید تا از سلامت چشم های خود مطمئن شوید. اگر چشم های شما درصد کوچکی، مشکلی داشته باشد، راحت تر و کم هزینه تر معالجه می شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: عادت ، پیری ، چشم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عادت پیری چشم سلامت چشم بر روی چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۷۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهکارهای کاهش استرس
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • حج عظمت و ابهت امت اسلام است
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت